چگونه میتوانیم سخنران خوب باشیم؟!
درگام نخست انچه برای یک سخنران نهایت مهم وضروری پنداشته میشود داشتن اعتماد به نفس است.انسان ها نظربه قدرت که خداوند پاک برایشان عطا فرموده استعداد های فوق العاده ای دارند که میتوانند توسط این مهارت ها و استعداد های خود موجودات را به شگفت بیاورند، و انها را تحت تاثیر و نفوذ خود قرار دهند و انچه در سخنوری از دید دانشمندان الزامی پنداشته میشود همانا دانستن رمز نفوذ بر دیگران است.
اما مشکلی که جوانان امروزی با ان دچار هستند، اینست که از اعتماد به نفس بالا برخوردار نیستند ودر قدم دوم ترس واضطراب برآنها غلبه مینماید ومانع رسیدن به هدف هایشان میگردد. اما باید به این نکته توجه کرد که همه ناطقان زبردست در بحبوبه سخنرانی زانوهایشان لرزیده، ضربان قلب شان شدید شده وزبان شان لکنت نموده است اما با تمرین به این مشکل پیروز شدند .بنابرین انچه برای یک سخنران ضروریست تمرین بیش از حد سخنرانی است.
پس برای یک سخنران نکات ذیل توصیه میشود :
1- میل به سخنرانی داشته باشد وچنان سلیس و فصیح صحبت کند که شنونده را به وجد بیاورد.
یعنی یک سخنران در هنگام سخن گفتن استوار باشد و حس اعتماد به نفس را در خود تقویت کند و از جرات خوبی برخوردار باشد.
2- مطلب را به شکل درست ان تحلیل وتجزیه نموده وبه شنوندگان انتقال بدهد.
انچه برای یک سخنران الزامیست داشتن تمرکز روی موضوع مورد بحث است تا بتواند موضوع را به صورت درست حلاجی کند.
3- حس اعتماد به نفس را درخود تقویت کند و خیلی با وقار و جدی حرف بزند.
4- از قبل ممارست وتمرین داشته باشد.
زمانی که فرد دارای چنین ویژگی ها باشد و ترس واضطراب را ازخود دور کند به یقین که به جایگاه میرسد که خود متحیر میشود.زیرا نکات جالبی را که در ذهن خطور کرده است را برخورد شنونده گان عرضه میدارد که درخیال آن نبوده است.
به امید اینکه هریک خواننده این مقاله سخنور زمان خود شود.بهروز و پیروز باشید.
نویسنده: نگین نیازمند.