Cercetari stiintifice 3

Posted on at


::Ingrijorarea si gandirea pozitiva:: 
Autor: Diana Bercescu 
A-ti face griji inseamna a fi nelinistit in privinta viitorului, a avea indoieli legate de rezolvarea fericita a unei situatii sau a capacitatii tale de a-i face fata. Si, din moment ce te indoiesti, incepi sa formezi in minte imagini negative ale nenorocirii si esecului. Asta inseamna ca iti imaginezi un sfarsit negativ, cand in realitate doresti o solutionare pozitiva. 
Atunci cand te lasi in voia grijilor, iti provoci nefericirea prezenta, dar o faci mai probabila si pe cea viitoare. Grijile iti irosesc cea mai mare parte a timpului, facandu-te sa pierzi multa energie, fara a realiza nimic. 
O alternativa la obiceiul ingrijorarii este sa iti umpli mintea cu imagini ale fericirii si succesului. Acestea se impregneaza in subconstient, ajutandu-te sa iti imbunatatesti viata pe toate planurile. 
Pentru a-ti schimba comportamentul si a deveni mai performant, este necesar sa intervii asupra subconstientului, alegand ganduri noi, pozitive, cu care sa iti alimentezi, in mod repetat si sistematic, constientul. Aceste ganduri pozitive vor prinde radacini in subconstient. Iar calitatea gandurilor determina, evident, calitatea vietii. 
Daca exista situatii in viata ta care iti genereaza anxietate (relatia cu seful, diverse boli fizice, fobii etc), poti optimiza felul in care le faci fata construindu-ti atitudini mai optimiste si exersandu-le pana iti intra in obisnuinta. 
Cultivand gandirea pozitiva, vei gasi solutii la problemele tale intr-un mod mai eficient decat de obicei , vei fi mai relaxat si te vei bucura mai mult de viata. 
Spera si asteapta-te ca totul sa iti mearga bine, fii convins ca esti un om norocos. Sa nu crezi ca te minti singur - te ajuti singur, venind in sprijinul intereselor tale si amplificandu-ti sansele de reusita.



160